Coaching

 Mi is a coaching?

A coaching nem terápia, nem tanácsadás! A coaching egy olyan segítő beszélgetés Közted és Köztem, amelynek a kiinduló pontja a jelenlegi élethelyzeted, amivel valamiért nem vagy kibékülve, megelégedve. A múltat nem érintjük, csak annyira, amennyire ez a jelenlegi helyzeted megértése szempontjából érdekes, szükséges. Mindig a jelenből indulunk és az általad elképzelt, eltervezett, kigondolt jövő felé haladunk, olyan lépéseken keresztül. amelyeket te fektetsz le, te határozol meg. Nem fogom megmondani mit csinálj, és azt sem, hogy hogyan! A saját működésednek, életednek, erőségeidnek, hiányosságaidnak te vagy a legnagyobb tudója, így Te tudod a legjobban, mi a legjobb, legoptimálisabb számodra. Az én feladatom, hogy külső szemlélőként tárjam fel a helyzeted amiben vagy és az ebből kivezető utad, hogy tudatosítsak benned minden olyan lehetőséget, képességet amihez az adott pillanatban valamiért nem férsz hozzá.

Ez egy közös utazás, amiben te határozod meg az irányt és én adom hozzá a térképet.

 

Wührl Kati

coach utazás

Coaching szakterületek

Gyermek és Ifjúsági Coaching

Két (lassan már felnőtt) gyermek édesanyjaként, jól tudom, hogy a saját gyerekkoromhoz képest, mennyit változott a világunk. Ebben a gyermekeinknek sem könnyű megtalálni azt a hozzáállást, ami a folyton változó kihívások mellett egy viszonylagos harmonikus életet tud biztosítani, önállóságban, magabiztosságban, empátiában. Keressük meg együtt a középpontod!

 

coach pálcikaember
Coach nők

Nőiesség, Anyaság Coaching

Életünk során a női lét számos stációit éljük meg. Minden korszaknak megvannak a maga kihívásai. Nőként biztos, hogy mindannyian feltettük már a kérdést: Milyen nő vagyok? Jó nő vagyok? Ha a választ belül keressük, jó helyen kutatjuk, hiszen a „jónőség” szerintem az önazonosságban rejlik.

Anyaság: Mi van, ha nem akarok anya lenni? Milyen az anyukámhoz való viszonyom? Ha anya vagyok, milyen anya vagyok? 

A téma egy másik sarkalatos pontja a női szerepeink közötti egyensúlyozás, a számtalan hétköznapi szerepeink között, hol, mikor, hogyan élem meg a női létet? Fontos e egyáltalán, hogy megéljem?

A női lét kérdéseinek végtelen labirintusában keressük meg együtt az utat.

Mindfulness Coaching

egyik pillére a tudatos jelenlét. Megfigyelni magunkat itt és most, hogy vagyunk, a testünkben, az érzéseinkben, a gondolatainkban!? Milyen a légzésünk, hol feszül meg a testünk, hol, mennyire fáj valamink? Hogy érezzük magunkat, az adott érzések milyen testi tüneteket produkálnak? Milyen gondolatok cikáznak a fejünkben, ezek hogyan hatnak az érzésvilágunkra, az érzéseink, megint csak hogyan hatnak a fizikai valónkra? Ha mindezeket megfigyeltük, tudatosítottuk magunkban, akkor már van lehetőségünk változtatni is rajta.

A Mindfulness Coaching másik pillére a szerető kedvesség és az együttérzés, első körben magunk felé! Stresszes állapotban nagyon nehéz mások felé kedvesnek, együttérzőnek lenni, ezért tudatosítanunk kell, ítélkezés és véleményezés nélkül jelen helyzetünket, mitől esünk szét, melyek azok a dolgok, amelyek töltenek bennünket, meg kell tanulnunk gondoskodni önmagunkról, jól szeretni magunkat! Előcsalogatni magunkból az önfeledt, boldog gyermeket. Számba venni értékeinket, erőségeinket, képességeinket, rendszerezni a lehetőségeinket.

Ha már rendeztük sorainkat és újra jól vagyunk és erőnkben vagyunk, akkor tudunk mások felé is a fent említett kedveséggel és együttérzéssel fordulni. Felelőségünk a magunk iránt is van. Ha mi magunk jól vagyunk a környezetünknek is sokkal jobb lesz.

Coach mindfulness

wuhrl.kati@outlook.com

+36 20 3645961

2096 Üröm, Ürömi út 12.